Wednesday, November 24, 2010

Täistera-pannkoogirullid

Pannkook ei pea mitte olema traditsiooniline nisujahust plönn, mis on pannil rohkes rasvas ujutatud. Saab ka hoopis tervislikumalt ja tulemus ei ole mitte üldse vähem maitsev!


Olen pannkoogirulle korduvalt ja korduvalt valmistanud. Nii mädarõika-sulajuustu-lõhefileetäidisega, kohupiimapastaga kui ka imelise peedimäärdega. Suurepärased igal moel!

Muidugi võib ülepannikooke ka lihtsalt niisama klassikalisel viisil moosi seltsis süüa, hakklihaga täita jne jne. Eriti maitsev on ka ahjus soojaks lastud kokkuvolditud kook, mille sisse on peidetud viiluke Mozzarellat!


Idee on pärit Toidutarest, kuid nisujahu jätsin julmalt mängust välja, samuti küpsetasin neid mittenakkuval pannil, mistõttu piisab vaid sellest, kui panni küpsetamisele eelnevalt kergelt oliiviõliga üle käid. Seejärel võid õlipudeli rahus kappi tagasi asetada. Koogid valmivad ka ilma tema abita lausa ludinal!


Antud kogusest valmib 4-5 ülepannikooki
Vaja läheb:
  • 1 kl või tsipake rohkem piima (osa võib täitsa vabalt ka veega asendada)
  • 3 muna
  • 1,5 sl oliiviõli
  • 1,5-2 dl segu täisteranisu-, täisterakaera- ja täisterarukkijahust (muidugi võib kasutada ka ainult üht neist)
  • 1-2 tl kaera- või nisukliisid
  • (Näpuotsatäis röstitud jahvatatud linaseemneid)
Paar täidiseideed:
  • Kokkusegatud sula- või toorjuust, mädarõigas, till ja cayanne'i pipart, vajadusel veidi soola ning ribadeks lõigatud lõhefilee. Soovi korral ka viilutatud värsket kurki.
  • Peedmääre -temaga tulevad kohe eriliselt nämmad rullid! Määri alla ka õhuke kiht mädarõigast või kanget sinepit.
  • Kohupiimakreem (millele võib igaüks enda soovi kohaselt suhkrut, marju, puuvilju, rosinaid, pähkleid vms lisada)
  • Mõtle ise edasi :)

Tegutse nii:
1.
Kalla piim kaussi, klopi (vispelda) hulka munad.

2.
Lisa ka õli.

3.
Sega jahud ja kliid omavahel kokku ning lisa segu vähehaaval piimasegule. Sega (vispelda) korralikult, et tainasse suuri jahutükke ei jääks.



4. Määri mittenakkuv pann köögipaberi abil õrnalt oliiviõliga.
5.
Kui pann on juba väga kuum, kalla üks kulbitäis tainast pannile ning aja ta ühtlaselt laiali.

6.
Küpseta kooki ühelt poolt seni, kuni ta mullikesi üles ajama hakkab. Keera teine pool ning küpseta seni, kuni kook kenasti pruun on ning taaskord mullikesi üles ajab. Vahepeal võid kuumust veidi vähemaks keerata, et kook kõrbema ei läheks.



7. Küpseta kõik koogid valmis, lase neil täielikult jahtuda (kui soovid aga kohe moosi või muu toreduse seltsis süüa, siis lase käia!), määri peale meelepärane täidis...

...ning keera rulli.
Lase veel mõni aeg külmas seista ja imbuda ning lõika rull vahvateks tükikesteks.
8.
Lase pannkoogirullidel hea maitsta!


Elagu täisterajahu!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...